tiistai 27. syyskuuta 2011

Radleyn perhe - Matt Haig

Englanninkielinen alkuperäisteos 2010 The Radleys
Sivumäärä 412


Lyhyesti omin sanoin:

Peter ja Helen, sekä heidän lapsensa Rowan ja Calara, vaikuttavat tavallistakin tavallisemmalta perheeltä. Vanhemmat ovat salanneet lapsiltaan sen, mitä he oikeasti ovat, ja kamalien tapahtumien kautta se selviää heille; he ovat pidättäytyjiä eli vampyyrejä, jotka yrittävät elää juomatta verta.
Tapahtumiin sekaantuu myös (tieten tahtoen tai tahtomattaan) Peterin veli Will, Claran ystävä ja Rowanin märkä uni Eve sekä muutama muu ulkopuolinen.
Saavatko Radleyt selvitettyä ongelmansa?

" Ulkona päivänvalossa Rowan ei voi olla järkyttymättä tajutessaan, miten hirvittävän kalpealta hänen siskonsa todella näyttää. "Mitä luulet, mistä se johtuu?" Rowan kysyy Claralta heidän ohittaessaan kärpästen kansoittamat roska-astiat. "Siis huono-olosi".
"En tiedä..." Claran ääni hiipuu pois kuin heidän läheisyytensä vaistoavien pelokkaiden lintujen laulu."


Mielipide:

Kirja lupaa "hyytävän hauskan tapahtumasarjan", mutta minusta kirja ei ollut hyytävä eikä hauska. Lyhyet kappaleet saivat tarinan töksähtelemään. Perheen itsehillintä oli loistava (mitä nyt pari lipsahdusta, mutta muuten pidättäytyminen ei vaikuttanut kovin vaikealta) ja muutenkin tarina oli aika kliseinen.
Kirja oli kuitenkin mukavan helppolukuinen ja oikein hyvää iltalukemista, jos toivoo kirjan aiheuttavan väsymystä. Ja se oli nopeasti loppu. Kirjalle annan kaksi tähteä:
**

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...