lauantai 10. syyskuuta 2011

Pieni lankakauppa - Kate Jacobs

Englanninkielinen alkuteos 2007 The friday night knitting club.
Sivumäärä 623


Lyhyesti omin sanoin:

Georgia Walker on yksinhuoltaja, joka on perustanut pienen lankakaupan. Eikä se ole pelkkä lankakauppa, vaan myös neulomiseen hurahtaneiden naisten kokouspaikka. Perjantai- iltaisin paikalle kerääntyy ryhmä erilaisia naisia, joita kuitenkin yhdistää kiinnostus käsitöitä kohtaan. Mutta kun  mies menneisyydestä päättää palata Georgian ja tämän tyttären elämään, alkaa Georgian elämästä putoilla silmukka jos toinenkin..

"Oikein ja nurin neulotut silmukat ovat neulomisen perusta, jota jokaisen neuleen tekeminen edellyttää. Oikeat silmukat ovat litteitä, pystysuuntaisia renkaita, jotka muodostavat neuleen sileän ulkopinnan, nurja puoli taas muodostaa neuleen sisäpinnan. Maailma saa nähdäkseen oikein neulotut silmukat, nurja puoli taas on kuhmurainen sisus, joka painautuu omaa ihoasi vasten".

Mielipide:

Aluksi kirjaa ei voinut olla vertaamatta Joanne Harrisin Pieneen suklaapuotiin, tosin hieman modernimpana versiona. Yhtäläisyyksiä löytyi, mutta loppujen lopuksi kirjat olivat hyvinkin erilaisia. Kirjan loppu oli dramaattinen, harvemmin päähenkilöille käy niin kuin nyt kävi. (Yritän olla paljastamatta juonesta liikaa). Lukukokemuksena ihanan rentouttava, kirja oli helppo- ja nopealukuinen. Kirja oikein pakottaa tarttumaan puikkoihin ja yrittämään itsekin luoda edes jonkinnäköistä neuletta.
Tähtiä kirjalle annan neljä,
****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...