sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Viattomat - Torey Hayden

Alkuperäisteos 2011 Innocent Foxes
Sivumäärä 334Lyhyesti omin sanoin:

Köyhä yksinhuoltajaäiti Dixie on juuri haudannut pienen poikansa ja yrittää koota itsensä jatkaakseen elämäänsä. Mutta kun hänen miesystävänsä Billy saa päähänsä pähkähullun ajatuksen kaapata pikkukaupunkiin julkisuutta paenneen julkkiksen pojan, alkaakin Dixien elämä mennä ihan väärään suuntaan..
Yhdeksänvuotiaalla Tenneseelläkään ei ole ollut helppoa; äiti käyttää lasta ärsyttääkseen näyttelijäisää, joka ei puolestaan voisi vähää välittää pojasta, jota hän ei edes halunnut.

Mielipide:

Aloitin tämän kirjan aika ristiriitaisin tuntein; pidän Torey Haydenin kirjoista aivan suunnattoman paljon, joten odotukseni olivat suht suuret. Ja olin lukenut kirjasta muutaman arvioinnin, joissa kritisoitiin teosta aikalailla.
No, minä en sinällään pettynyt, mutta ei se ihan odotuksianikaan täyttänyt.
Tarina sinällään oli ihan ok, mukaansatempaava ja jännittävä, mutta henkilöt olivat niin äärimmilleen vietyjä, että ne tekivät kirjasta jotenkin epätodellisen ja välillä jopa naurettavan.
Ja teoshan oli siis ihan fiktiivinen, tosin sen tarkoituksena oli kuvata lasten ahdinkoa aikuisten piittaamattomuudesta, ajattelemuudesta ja hyväksikäytöstä.
Olen pitänyt eniten niistä Toreyn kirjoista, jotka ovat perustuneet tositapahtumiin. Tästä todellakin huomasi, että kirja on fiktiivinen.
Tähtiä annan kolme:
***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sielut kulkevat sateessa - Pasi Ilmari Jääskeläinen

Atena- kustannus Julkaisuvuosi 2013 Sivumäärä 550 Lyhyesti: "Sairaanhoitaja Judit Huusko havahtuu elämän rajallisuuteen,jättää mi...