perjantai 28. joulukuuta 2012

Tappajan katse - Belinda Bauer

Alkuperäisteos 2011 Darkside
Sivumäärä 267Lyhyesti:

Nummien keskellä, pienessä Shipcottin kylässä kaikki tuntevat toisensa. Siksi kyläpoliisi Jonas Holly onkin huolissaan, kun vanha puolustuskyvytön nainen murhataan sänkyynsä. Murhatutkimusta tulee johtamaan John Marvel, joka syrjäyttää Jonaksen aivan täysin ja lisäksi nöyryyttää tätä kaikin mahdollisin tavoin.
Murhia tulee lisää ja joku tuntuu syyttävän Jonasta niistä. Jonas yrittää parhaansa mukaan suojella kyläänsä hullulta murhaajalta sekä huolehtia sairaasta vaimostaan.
Tutkimus junnaa paikallaan, Marvelin syyttävä sormi osoittelee satunnaisesti milloin ketäkin ja Jonas lähtee omanlaiseensa ajojahtiin saadakseen murhaajan kiinni.

"Jonas seisoi Margaret Priddyn kynnyksellö kahdeksalta aamulla, joten lapsilla oli lähes tunti aikaa tuijottaa, supista ja tirskua hänelle matkalla kouluun. Jo poliisin sulkunauha oli ollut vetonaula, ja Jonas seisomassa Margaretin ovella kuin poliisi Downing Street 10:n edessä oli houkutuksen musta aukko, joka veti puoleensa lapsia koko kylästä. Naapurin Linda Cobb toi hänelle mukillisen teetä puoli yhdeksältä. Jonas kiitti kohteliaasti, ja sitten hänen oli seisottava typerännäköisesti paikoillaan hörppien välillä mukista, jossa luki Maailman paras äiti"

Mielipide:

Olen lukenut aiemmin Bauerin kirjan Hautanummi ja pidin siitä. Tästä pidin ehkä jopa hituksen enemmän. Pidin siitä, että Bauer oli säilyttänyt muutaman vanhan tutun hahmon ja ottanut heidät osaksi tarinaa. Mutta tarina oli kuitenkin oma itsenäinen juttunsa ja tämän pystyy lukemaan vaikka ei olisikaan lukenut Hautanummea. Muutenkin henkilöt kirjassa olivat persoonallisia ja heidät muisti helposti (tiedättehän, joissakin kirjoissa menee hirveän kauan, että oppii muistamaan ja tietämään kuka olikaan kuka).
Tappajan katse oli hyvin jännittävä ja minä en ainakaan arvannut lopputulosta ennalta. No okei, sen ehkä voisi arvata, mutta sitä ei halua uskoa lopulta todeksi. Loppuratkaisu oli kyllä ihan mieletön, tosi hyvä. Olen tainnut löytää yhden uuden kirjailian suosikeideni joukkoon - odotan ehdottomasti innolla uusia kirjoja Bauerilta.
Tähtiä taidan antaa jopa täydet viisi!
*****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...