torstai 13. joulukuuta 2012

Tie - Cormac McCarthy

Alkuperäisteos 2006 The Road
Sivumäärä 245Lyhyesti:

"Pimeä, tuhkan peittämä maisema. Puut ovat lehdistä paljaat, tuulella ei ole mitä liikuttaa ja on hiljaista. Isä ja poika vaeltavat palaneen maan läpi kohti etelärannikkoa. Mukanaan heillä on vain vaatteensa, kellareista löydettyä ruokaa, revolveri - ja toisensa"
Kopsasin suoraan takakannesta tämän, koska se oli mielestäni juuri oikein ja sopivasti kirjoitettu - juuri tästä kirja kertoo.

"Hän piti poikaa kädestä kun he kompuroivat metsän läpi. Toista kättä hän piti ojossa edessään. Hän ei olisi nöhnyt sen huonommin silmöt kiinni. Pojalla oli peitto harteillaan ja hän käski olla pudottamatta sitä sillä he eivät löytäisi sitä enää koskaan."

Mielipide:

Tässäpä oli taas ajatuksia herättävä kirja. Ajatus tuhoutuneesta maailmasta ja viimeisistä selviytymiskeinoista... Todella loistava aihe kirjalle, ja tosi hyvin kirjoitettu! Jotenkin ehkä yksinkertaisella tavalla koottu tarina, mutta sitäkin loistavampi.
Jännittävä, koskettava, mielenkiintoinen, loistava!
Kirjan pohjalta on tehty myös samanniminen elokuva, joka on ehdottomasti nähtävä!
Kirjalle tähtiä neljä:
****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...