perjantai 25. tammikuuta 2019

Hevosen taju - Ville Virtanen

Teos 2013
Sivuja 364

Lyhyesti: Flo ja Elias ovat löytäneet toisensa teineinä. Molemmilla on lahjoja ja taitoja, jotka yhdistämällä he ovat erottamattomat. He vetävät Euroopan parasta hevoskauppatallia.
Tärkeät kaupat lähestyvät, kun yhtäkkiä pihaan ilmestyy hevoskuljetusauto. Autossa on arvoton akhaltektamma, joka kauneudellaanja valovoimallaan mullistaa hevoskauppiaiden arjen.

"Muu vilinä lakkasi olemasta, oli ainoastaan tamma, Elias ja heidän välisensä kontakti. Hevosen suunnalta humisi, se oli jotain taikaa, vähän pelotti että taika särkyisi. Hän oli ensimmäistä kertaa kohdannut elämänsä hevosen. Hän oli päässyt perille siihen kohtaan, missä hänen tiensä oli alkava. Hän oli saanut aavistuksen lahjastaan: kun Elias kuiskaa, hevonen kuuntelee. Kun hevonen kuiskaa, Elias kuulee. Hevosen taju."

Mielipide: 

Mahtavaa, hevoskirja aikuisille!
Alku oli todella lupaava. Hevosia ja tapahtumia kuvailtiin tarkkaan ja asiantuntevasti. Eliaksen kasvutarina oli mielenkiintoinen ja koskettava. Minun lukukokemustani hieman häiritsi tekstissä ajoittain käytetty murre - lukeminen ei ollut nautinnollisen sujuvaa, vaan joutui takertumaan sanoihin.
Mutta sitten... Elias vaipui koomaan kaaduttuaan valkoisen hevosen kanssa. Kun hän heräsi, hän luuli olevansa hevonen ja kirja muuttui todella omituiseksi. Täytyy sanoa, että olin pettynyt ja olisin halunnut jättää kirjan kesken. Mitä en juuri koskaan haluaisi tehdä..
Enkä luonnehtisi kirjaa rakkaustarinaksi.. Joo, Elias ja Flo sopivat yhteen ja lopulta taas löysivät toisensa, mutta jotenkin... ei. Ei ei ei.
Jos kirja olisi jatkunut loppuun alun tavalla, tämä olisi ollut hyvä. Mutta ei näin. Alun vuoksi annan pisteitä 2/5.

(Niin ja kirja ei sopinut mihinkään Pohjoisen lukuhaasteen kohtaan, mutta tämä on ollut lukulistallani pitkään ja hyppäsi silmilleni kirjastossa :) Seuraava kirja onkin sitten haastekirja :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...