perjantai 29. marraskuuta 2019

Rouva Westaway on kuollut - Ruth Ware

Äänikirja Storytel
Englanninkielinen alkuteos 2018 The Death of Mrs. Westaway
Otava 2019
Suomentanut Antti Saarilahti
Sivuja 399
Äänikirjan kesto 14h 13min
Lukija Karoliina Kudjoi

" Haraka ovat palanneet. Tuntuu omituiselta, että vihasin niitä niin kovasti, kun ensimmäistä kertaa saavuin taloon. Muistan, kuinka ne seisoivat juuri tuolla lailla rivissä puutarhan muurin päällä sulkiaan sukien, kun olin taksissa, joka ajoi pihatietä. "

Lyhyesti:

Hal Westaway on menettänyt äitinsä pari vuotta sitten ja yrittää selviytyä parhaansa mukaan. Tarot- tulkitsijan tulot eivät tahdo riittää laskuihin, saati sitten velkojen maksuun.
Kun Hal sitten eräänä päivänä saa kirjeen, jossa kerrotaan hänen isoäitinsä kuolleen, hän näkee tilaisuutensa tulleen - häntä odottaa muhkea perintö. Ainoa ongelma on, että kuollut isoäiti ei voi olla hänen isoäitinsä, on tapahtunut sekaannus.
Hal kuitenkin matkustaa Trepassen houseen tapaamaan "sukulaisiaan" ja ottamaan selvää, selviäisikö hän tästä pienestä huijauksesta voittajana.
Hal ei kuitenkaan aavista, että hänen saapumisensa käynnistää jotain suurempaa, vanhat salaisuudet alkavat paljastua ja ilmassa on vaaran tuntua.

"Kun hän oli palannut yläkertaan, tukahduttava tunne oli kuitenkin vain pahentunut. Hal makasi kapealla metallivuoteella eikä voinut lakata ajattelemasta oven salpoja, ikkunan vankilamaisia kaltereita ja siihen pikkuruisin kirjaimin raapustettua avunhuutoa. Mitä täällä oli tapahtunut? Miksei äiti ollut koskaan maininnut tätä vaihetta elämästään?"

Mielipide:

Jännittävä, mielenkiintoinen salaisuuksien vyyhti.
Tarot- kortit, harakat ja vanha kartano loivat hyytävän tunnelman. Mukava lukea (kuunnella) välillä jännittävää kirjaa ilman isompia väkivaltaisuuksia. Miljöö oli aivan loistava, näin Trepasson housen silmieni edessä, sen kylmät kolkot huoneet sekä pihapiirin lintuineen ja lampineen. Painostava tunnelma välittyi hienosti ja sai koko ajan arvailemaan, mitä kamalaa talossa oli tapahtunut, kuka salasi mitäkin.
Ehkä ainoa miinus oli, että jossain vaiheessa tapahtumat etenivät turhan hitaasti. Pieni tiivistys ei olisi ollut pahitteeksi. Kirja alkoi hieman hitaasti, mutta Halin saapuessa kartanolle se muuttui mielenkiintoisemmaksi. Sitten jauhettiin aika pitkään samaa, pohdittiin, mietittiin... Kunnes lopussa palaset loksahtivat lopulta kohdilleen ja salaisuudet paljastuivat ja kirja oli pakko kuunnella kerralla loppuun.
Kirjan henkilöt olivat myös mielenkiintoisia, omanlaisiaan, realistisia. Hal oli loppuunsa aika tavallinen, hiirulainen, josta löytyikin rohkeutta ja sinnikkyyttä. Helposti samaistuttava.
Kelpo kirja, jos et odota koko ajan tapahtumien tykitystä, vaan jaksat odottaa salaisuuksien paljastumista pikkuhiljaa.
4/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...