keskiviikko 12. helmikuuta 2020

Toinen koitos - Nora Roberts (Valitun aikakirjat osa 2)

Englanninkielinen alkuteos Of Blood and Bone 2018
Gummerus 2019
Suomentanut Lauri Sallamo, Heidi Tihveräinen
Sivuja 444
Storytel äänikirja
Kesto 15h 36min
Lukija Anna Saksman
(Valitun aikakirjat osa 1: Ensimmäinen vuosi)

Lyhyesti:

Valitun titteliä kantava Fallon Swift täyttää 13- vuotta ja lähtee velhon oppiin, pois kotoaan. Hän saa uusia ystäviä, oppii uusia taitoja ja valmistautuu täyttämään kohtalonsa hyvän ja pahan taistelussa. Tie ei ole helppo.
Muut sarjan ensimmäisestä osasta tutuksi tulleet henkilöt asuvat New Hope- nimisessä kaupungissa ja ovat tottuneet elämään ja selviytymään Surman jälkeisessä ajassa niin hyvin kuin mahdollista. He kouluttautuvat, tekevät hankinta- ja pelastusretkiä ja odottavat Valittua. Kaksoset Duncan ja Antonia ovat noitia ja heidän ja Fallonin välille kehkeytyy vahva yhteys. 

Mielipide:

Pidin tästä kirjasta enemmän kuin ensimmäisestä. Tarina eteni sujuvasti ja henkilöt olivat jo aikalailla tuttuja. Vaikka kirjan päähenkilö olikin teinityttö, sopi kirja myös aikuisen luettavaksi (kirja ei ole myöskään liian raaka tai jännittävä nuorillekaan lukijoille). 
Minua ehkä hitusen vaivasi kuitenkin se, kuinka helposti moni asia hoitui ja kuinka ylivertainen Fallon on. Esimerkiksi velhon antamat tehtävät hoituivat helposti, samaten ydinaseiden tuhoaminen sekä lopun pieni taistelu pahaa vastaan. Miksi värvätä armeijaa, kun Fallonin maagiset kyvyt ovat niin mahtavat?
Noh, odotan kuitenkin kovasti sarjan kolmatta ja viimeistä osaa, Viimeinen taistelu, joka on itseasiassa jo ilmestynyt suomennettuna (jos en kovin pahasti narraa?). Haluan tietää, kuinka lopulta käy :) Kirja toimi muuten hyvin äänikirjana, voi olla että kuuntelen viimesenkin osan. 
4/5
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...