tiistai 12. toukokuuta 2020

Lucian - Isabel Abedi

Saksankielinen alkuteos Lucian 2009
Otava 2010
Suomentanut Tiina Hakala
Sivuja 573
(Kirjasto ❤ )

"Keskiviikkoillat olivat meidän - Jannan, Spatzin ja minun. Siitä saakka kun olin ollut pikkutyttö, olimme viettäneet tuon yhden illan viikossa kolmisin ja lomia lukuun ottamatta aina samassa paikassa, kotona Hampurissa osoitteessa Rainvilleterrasse 9. Ajatus oli Spatzin, joka oli Jannan elämänkumppani. Pian meille muutettuaan Spatz alkoi kutsua keskiviikkoiltaa tyttöjen koti-illaksi ja hankki varta vasten jopa kruunun. "

Lyhyesti:

Eräänä keskiviikkoiltana Rebecasta tuntuu, kuin hänen sisälleen tulisi pieni särö. Samana yönä hän näkee unta omasta kuolemastaan ja näkee ikkunan takana oudon muukalaisen.
Rebecca ja outo poika kohtaavat jatkuvasti sattumalta (vai seuraako poika Rebeccaa?) ja Rebecca tuntee outoa vetoa poikaan. Poikaan, joka ei muista nimeään, tai sitä, mistä on tullut.
Poika, Lucian, tietää asioita, joita ei pitäisi ja näkee unissaan asioita, jotka tulevat tapahtumaan. Kun Lucian näkee unta Rebecan kuolemasta, hän uskoo olevansa vaarallinen. Hän uskoo aiheuttavansa tytön kuoleman, tytön, josta hän on oppinut välittämään.
Rebecca lähetetään isänsä luo Amerikkaan. Muuta hyvää tässä ratkaisussa ei olekaan, kuin että totuus Lucianista alkaa paljastua ja se on ihmeellisempi, kuin kukaan osasi kuvitellakaan.

"Istuimme aivan lähekkäin ikään kuin ranta olisi ollut täpötäynnä väkeä. Siellä ei ollut kuitenkaan ketään muita. Polvemme koskettivat toisiaan. Sydämeni syke, ajattelin. Se tuntuu kaikkialla, sormenpäissä, varpaissa, polvitaipeissa. Rinnassa. 
-Minun nimeni on Lucian, poika sanoi hyvin hiljaa, hyvin hitaasti, kuin lauseeseen olisi sisältynyt kysymys."

Mielipide:

Olen lukenut Lucianin joskus aiemminkin, mutta muistin siitä vain sen jättämän tunteen.
Sama tunne valtasi minut tällä toisellakin lukukerralla. Rebecan ja Lucianin rakkaus vetoaa myös tällaiseen aikuiseen lukijaan. Toki kirjasta huomasi, että se on tarkoitettu hieman nuoremmille lukijoille, mutta ei anneta sen häiritä.
Lisäksi välillä tuntui, että olisi voinut hieman tiivistää ja jouduttaa tapahtumia. Mutta kirja on nopealukuinen ja imaisi ainakin minut heti mukaansa.
Kirjassa käsitellään myös nuorille vaikeita asioita, erilaisuutta ja seksuaalisuutta. Rebecalla on kaksi äitiä, hänen isällään uusi perhe, Rebecan ystävän Susen vanhemmat eroavat, on seurustelusuhteita sekä vaihteeksi mukavan epätäydellisiä henkilöitä. Rebecca kuvataan muodokkaaksi, mikä on mukavaa vaihtelua ikihoikille ja upeille päähenkilöille. Susen rinnat ovat eri kokoiset, mikä vaikuttaa hänen itsetuntoonsa.
Hieno, kaunis, tunteikas kirja. Rakastuin jännitteeseen Rebecan ja Lucianin välillä.
5/5


2 kommenttia:

  1. Kuulostaa mielenkiintoiselta kirjalta! Olen muistaakseni nähnyt tämän useampaankin kertaan kirjaston hyllyssä, ehkäpä jopa ottanut sen käteeni ja hypistellyt. En kuitenkaan ole tätä lukenut, mutta tämän arvion myötä se nousi taas mieleeni. Pitääpä ehkä oikeasti lukeakin tämä! :D

    VastaaPoista
  2. Kannattaa lukea, on oikeasti lukemisen arvoinen :)

    VastaaPoista

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...