sunnuntai 24. toukokuuta 2020

Mansikkavaras - Joanne Harris

Englanninkielinen alkuteos 2019 The Strawberry thief
Otava 2020
Suomentanut Satu Leveelahti
Sivuja 381
Storytel äänikirja
Kesto 11h 39min
Lukija Kati Tamminen

"Ennen myrskyä on aina hetki, jolloin tuuli ikään kuin muuttaa mieltään. Se on olevinaan kesy: se flirttailee puiden kukintojen kanssa, houkuttelee sateen esiin himmeänharmaista pilvistä. Tämä leikillisyyden hetki on juuri se, jolloin tuuli on julmimmillaan ja vaarallisimmilaan. "


Lyhyesti:

Jatkoa Pienelle suklaapuodille, sekä Vianne Rocherille lapsineen.
Vianne on vastustanut muutoksen tuulia jo kauan ja pysytellyt Lasnquenetin kylässä. Hänen vanhin tyttärensä Anouk  on lentänyt rakkauden perässä Pariisiin, mutta nuorempi lapsi Rosette on ikuisesti Viannen lähellä. Rosette on nimittäin erityinen. Hän ei puhu, paitsi harvoin varjoäänellään, mutta viittoo ja ymmärtää paljon.
Pienen kylän rauhallinen arki rikkoutuu, kun vanha kukkakauppias Narcisse kuolee. Hänen testamenttinsa on perin omituinen, sillä vaikka suurimman osan omaisuudestaan hän jättää ahnaille sukulaisilleen, niin pieni Rosette saa vanhan tammimetsän mansikka-aukioineen.
Lisäksi kukkakaupan tiloihin avataan tatuointiliike, joka omalta osaltaan lisää kylän myllerrystä. Vianne on varma, että Morgana tuo mukanaan vaaran...

"Paikka vaikuttaa houkuttelevalta, se hohtaa tavalla, jolla ei ole mitään tekemistä sievän pinkin kyltin eikä violetin oven kanssa. Hehku on vaarallinen, se lupaa paljon ja tarjoaa
 - Mitä sinä tahdot? 
Löydä minut. Tunne minut. Kohtaa minut. "


Mielipide:

Ihastuttava kirja!
Siitä on ainaa, kun olen lukenut Joanne Harrisin kirjoja, mutta tähän pääsi oikein helposti mukaan ja uppouduin samantien kauniiseen kieleen sekä ihanan maalaiskylän maisemiin.
Suklaan tuoksun pystyi haistamaan ja tuulen kuulemaan.
Jännitystä toi erityisesti Narcissen tunnustus, hänen lapsuuden tarinansa, jota paljastettiin pikku hiljaa tarinan edetessä.
Pieni ripaus taikuutta ja salaisuuksia sopi tähän loistavasti.
Pidin tässä kirjassa kaikesta. Ihan kaikesta. Tuli suuri houkutus lukea sarjan aiemmat osat uudelleen (Pieni Suklaapuoti, Karamellikengät ja Persikoiden aikaan). Ja tuo kansikuvakin on vallan upea. Jos ostaisin kirjoja kirjahyllyyni kansien perusteella, tämä pääsisi kokoelmiini.
5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...