torstai 18. helmikuuta 2021

Auringon säteitä ja vuoroveden vaiheita - Jenny Colgan


 Englanninkielinen alkuteos Summer at Little Beach Street Bakery 
Gummerus 2021
Suomentanut Paula Takio
Sivuja 400
Storytel äänikirja
Kesto 12h 34min
Lukija Anniina Piiparinen



Auringon säteitä ja vuoroveden vaiheita on jatkoa Jenny Colganin Majakanvaloa ja tuoreen leivän tuoksua- kirjalle. 
Polly Waterford on päässyt jaloilleen ja nauttii elämästään Cornwallin pienessä saaristokylässä. Hän pyörittää leipomoa ja asuu vanhassa majakassa poikaystävänsä Hucklen kanssa. Kaikki tuntuu olevan mallillaan. 
Kylään kuitenkin muuttaa hiljattain leskeksi jäänyt Selina, jonka edesmenneen miehen Tarneyn kanssa Pollylla oli lyhyt suhde. Selina yrittää toipua surustaan, eikä Polly halua horjuttaa prosessia totuudella. 
Pahempia ongelmia aiheuttaa Pollyn leipomon vuokraemännän kuolema. Rouvan sisarenpoika ottaa leipomot huolekseen ja haluaa tuottaa paljon leipää halvalla. Polly jää työttömäksi ja vajoaa murheeseen. Huckle haluaa auttaa ja matkustaa amerikkaan työskentelemään hulttioveljensä maatilalle. Hän yrittää tienata riittävästi rahaa leipomoautoon, jotta Polly voisi jälleen aloittaa uransa alusta. 
Kaikkien vaikeuksien keskellä Pollya lohduttaa Niilo- lunni. Mutta kun Niilolle tapahtuu onnettomuus, Polly tajuaa, ettei villin linnun paikka ole hänen olkapäällään. Sortuuko kaikki tuttu ja rakas Pollyn ympäriltä vai saako hän kaiken korjattua uudelleen? Kuinka Pollyn ja Hucklen rakkaus kantaa, kun välissä on satoja kilometrejä? 

Mielipide:

Jenny Colganin kirjat ovat olleet todellisia hyvänmielen kirjoja - eikä tämäkään ollut siinä suhteessa pettymys. Tarina kantaa kepeästi eteenpäin ja ympäristöä kuvataan kauniisti ja elävästi. Kirjan henkilöt ovat miellyttäviä ja tavallisia (kuitenkin persoonallisella tavalla) ja heillä on arkisia ongelmia. 
Kirjat ovat aika ennalta-arvattavia ja kulkevat samaa rataa (tässä esimerkkinä pakettiauto, joka kirjasta riippuen muuntautuu kirjakaupaksi tai leipomoautoksi..) mutta toisaalta se ei ole minua haitannut. Nautin niin kovasti kirjojen tunnelmasta. 
Ja Niilo on ihan paras. 
Ihana, ihana kirja. Lisää kiitos. 
(Gummeruksen sivuilla muuten luki, että tämä olisi leipomotrilogian toinen osa. Pollyn tarinalle on siis tulossa lisää jatkoa? Jos näin on, niin huippua! Mitähän ihmettä kirjailija vielä keksii Pollyn pään menoksi? )

4/5


1 kommentti:

  1. Mainoskiertueella:

    Aktivoidu, oi runoilija, Runotorstai alkaa minun pitämänä uudestaan=) 25.helmikuuta ensimmäinen aihe ja 4.maaliskuuta ensimäinne Runotorstai

    VastaaPoista

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...