torstai 25. helmikuuta 2021

Tyttö joka löytyi - Maike Wetzel


 Saksankielinen alkuteos 2018 Elly
Like kustannus 2019
Suomentanut Tuomas Renvall
Sivumäärä 150
Storytel äänikirja
Kesto 2h 30
Lukija Pirjo Heikkilä

"Tämä tarina ei ole minun tarinani. En ole varma, kenen se on. Se makaa kadulla ja nukkuu kodissamme, mutta silti se on minua aina askelen edellä. Se, että kirjoitan tämän tarinan ylös nyt, on vain minun tapani pyyhkiä tarina mielestäni. Haluan sen löytävän rauhan, haluan itsekin hengähtää. "

Lyhyesti:

11- vuotias Elly katoaa jälkiä jättämättä ollessaan matkalla harrastukseensa. Tarina etenee välillä perheen äidin, siskon sekä isän näkökulmista. Mitä Ellylle tapahtui? 
Neljä vuotta myöhemmin perhe saa puhelun - tyttö on löytynyt, mutta pahasti traumatisoitunut. Mutta onko tyttö sittenkään Elly?

"Siskoni katoaa liki pilvettömänä kesäkuun iltapäivänä. Kuvittelen, miten se tapahtuu. Näen, kuinka Elly taluttaa polkupyöränsä ulos autotallista. Hänen ääriviivansa ovat selkeät, ympäristö on usvainen. Hän kiinnittää treenikassinsa polkupyöränsä tarakkaan. Kassissa on judopuku vihreine vöineen. "

Mielipide:

Lyhyt, aiheeltaan mielenkiintoinen, mutta ei mieleenpainuva. 
Kirjassa kuvattiin kunkin perheenjäsenen tapoja käsitellä katoamista ja surua, mutta oikein muuta tässä ei ollut. Kirjan juontakin oli äärimmäisen vaikea kuvailla, koska tässä ei oikeastaan tapahtunut mitään. Tällaisesta aiheesta olisi voinut saada paljon enemmän aikaan, paljon syvällisemmän, mielekkäämmän. 
No, tulipahan kuunneltua. Ehkäpä tämä olisi toiminut paremmin luettuna, sillä kuunneltuna se ei tullut iholle ja vaihtuvat kertojat sekoittivat. 

2/5


1 kommentti:

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...