lauantai 13. helmikuuta 2021

Lumimyrsky - Ruth Ware


 Englanninkielinen alkuteos One By One 2020
Otava 2021
Sivuja 398
Suomentanut Antti Saarilahti
Kirjasto

"Tukin korvani nappikuulokkeilla, kun olemme minibussissa matkalla Geneven lentokentältä. En välitä Topherin toiveikkaista katseista tai Evan vilkuilusta olkansa yli. Jotenkin näin on helpompi olla. Helpompi karkottaa päästäni äänet - heidän äänensä, jotka repivät minua sinne tänne ja nuijivat minua perusteluillaan ja vetoomuksillaan."

Lyhyesti:

Snoop- nimisen musiikkisovelluksen ydintiimi kokoontuu alppimajalle laskettelemaan ja päättämään yrityksen kohtalosta. Toiset haluavat myydä ja tienata miljoonia, toiset jatkaa sovelluksen parissa vaikka tulevaisuus ei ole laisinkaan taattu. 
Valtava lumivyöry saartaa kuitenkin alppimajan ja sen asukkaat jäävät ansaan. Pahinta on kuitenkin se, että yksi Snoopin perustajajäsenistä katoaa laskettelureissulla ennen lumivyöryä ja muille selviää, että joku heidän joukostaan on mahdollisesti murhaaja. Kun uhreja ilmaantuu lisää ja sähköt ja vedet katkeavat, muiden on pakko toimia ja apua on lähdettävä hakemaan. Mutta kuka uskaltaa lähteä tai jäädä ja kenen kanssa?
Tarinaa vievät eteenpäin vuorotellen alppimajan emäntä Erin sekä Snoopin entinen työntekijä Liz. 

"Nyökkään ikään kuin hän vain jutustelisi, mutta tosiasiassa tämä sisäpiiritieto Snoopin toimintatavoista on kumman kiehtova. Vaikka osakkaita on viisi, näyttää siltä, että käytännössä Topher ja Eva määräävät kaikesta melko itsevaltaisesti. Vielä kiinnostavampaa on se, että valta on nyt kerrankin jonkun toisen käsissä. Jompikumpi, joko Topher tai Eva, ei saa tahtoaan läpi tässä yrityskaupassa. Kysymys kuuluukin: kumpi? "

Mielipide:

Ruth Ware on noussut yhdeksi suosikkikirjailijakseni. Lukitut ovet, sekä Rouva Westaway on kuollut olivat loistavia lukukokemuksia ja ympäristöltään lumoavia. 
Lumimyrsky ei yltänyt aivan samaan, vaikka viihdyttävä olikin. Olin odottanut jälleen henkeäsalpaavaa yllätystä ja kiehtovaa miljöökuvausta, mutta ne jäivät puuttumaan. 
Suljetun paikan mysteerit ovat aina kiehtovia ja erilaiset teoriat pyörivät päässäni tätä lukiessani. Loppu ei kuitenkaan ollut niin yllättävä, kuin olin odottanut. Oikeastaan, en yllättynyt lainkaan. Lukijaa yritettiin johdattaa harhaan, mutta aika ponnettomasti. 
Viihdyin kuitenkin kirjan parissa. Tarina kulki sujuvasti ja nopeasti eteenpäin. Lumimyrskyn saartama alppimaja oli ihan jännittävä tapahtumapaikka, vaikkakaan samanlaiseen tunnelmaan siinä ei päästy kuin monissa muissa Waren kirjoissa. 
Jos siis kaipaat hurjaa jännitystä ja villejä käänteitä, älä lue tätä. Mutta jos kaipaat sujuvaa, helppoa, ei- pelottavaa trilleriä, voit tarttua tähän. 

3/5


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Exitus - Ensimmäinen kuolema - Toni Aho

 Atrain& Nord 2017 Sivumäärä 378 Exitus osa 1 Storytel äänikirja Kesto 5h 34min Lukija Hanna Saari Nuori lääkärikandi Milla Vartiainen s...