keskiviikko 13. maaliskuuta 2019

Tuntematon Kimi Räikkönen - Kari Hotakainen

Helmet 2019 lukuhaaste 3: kirja sellaisesta kirjallisuuden lajista, jota en yleensä lue
Pohjoinen lukuhaaste 21: kiinnostava tietokirja aiheesta, joka on minulle uusi

 Siltala 2018, sivumäärä 269

"Kukaan ei harrasta formula ykkösiä. Ei ole ihmistä, joka sanoisi illalla menevänsä formulaharjoituksiin. Silti jokaisesta kapakasta ja jokaiselta huoltoasemalta löytyy vankkoja asiantuntijoita."

Lyhyesti: 

Kertomus siitä, kuinka Kimi Räikkösestä tuli kuuluisa formula kuski. Kuinka vaatimattomista oloista lähtöisin oleva nuori jyräsi tiensä huipulle ja joutui valokeiloihin - vaikka ainut mitä hän halusi, oli ajaa kovaa.
Kirjassa ääneen pääsivät Kimin lisäksi perheenjäsenet, ystävät, työtoverit. Kirjan takakannesta lainaten: " -sen luettuasi tiedät mitä puhuu ihminen, joka ei yleensä puhu, ja mitä ajattelee ihminen, jonka moni tietää mutta harva tuntee".

Mielipide:

En seuraa formuloita, en tiedä niistä mitään. En seuraa julkkisten elämää, joten en tiedä Kimi Räikkösestäkään mitään. Paitsi nyt. Jotain.
Kovin mielenkiintoisena en kirjaa pitänyt. Arvostukseni kylläkin nousi kyseistä lajia kohtaan, sen haastavuus ja hankalat fyysiset olosuhteet eivät olleet minulla tiedossa.
Hotakaisen kirjoitustyyli oli kiva ja se pelasti paljon. Kirjaa oli miellyttävä lukea, vaikkei aihe ollutkaan minua niin kiinnostava.
En nyt tiedä, onko Kimi Räikkönenkään niin mielenkiintoinen persoona. Toki on ihmeellistä, kuinka hän niin nuorena pääsi formuloihin, joihin niin harva pääsee. Mutta muutoin.. Tavallinen ystävällinen suomalainen jörrikkä  :D
3/5

(Ja välihuomautuksena, en ole oikein ikinä ollut kiinnostunut tietokirjoista, elämänkerroista tai muistelmista. Pidän enemmän fiktiosta, se on fakta :) Mutta hyvä että haasteiden kautta tulee luettua muunkinlaista kirjallisuutta, se saa taas arvostamaan sitä omaa makua enemmän )

2 kommenttia:

  1. En minäkään ole mikään formulafani, mutta siitä huolimatta pidin tästä kirjasta. Minua viehätti ennen kaikkea Hotakaisen kirjoitustyyli. Hotakaisen kaikki kirjat ovat olleet minulle niin mieleistä luettavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en olekaan muita Hotakaisen kirjoja (vielä) lukenut. Täytyykin tutustua niihin piakkoin :)

      Poista

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...