perjantai 22. maaliskuuta 2019

Vieras - Stephenie Meyer

Helmet 2019 lukuhaaste kohta 33: olen nähnyt kirjasta tehdyn elokuvan.
Pohjoinen lukuhaaste kohta 8: kirja josta on tehty elokuva

Englanninkielinen alkuteos 2008 The Host
WSOY
Sivmäärä 702

"Parantajan nimi oli Yli Syvien Vesien. Koska hän oli sielu, hän oli luonnostaan kaikin tavoin hyvä: myötätuntoinen, kärsivällinen, rehellinen, oikeamielinen ja täynnä rakkautta. Levottomuus oli hänelle epätavallinen tunne. Ärtymys oli vielä harvinaisempaa. Yli Syvien Vesien eli kuitenkin ihmisruumiissa, ja siksi hän väistämättä joskus ärtyi. "

Lyhyesti:

Melanie Stryder on yksi viimeisistä ihmisistä joka on onnistunut piilottelemaan ihmisruumiita valtaavilta, avaruudesta saapuneilta Sieluilta. Kun hänet lopulta napataan, hän yrittää tappaa itsensä syöksymällä hissikuiluun - hän haluaa estää tunkeutujia valtaamasta ruumistaan ja muistojaan, jotka veisivät viholliset hänen rakkaidensa luo.
Melanien keho saadaan parannettua ja hänet valtaa Sielu nimeltä Vaeltaja. Vaeltaja on asunut kahdeksalla eri planeetalla, mutta hän ei ole koskaan kokenut mitään tällaista. Melanien tietoisuus ei suostu katoamaan ja isäntäruumis tekee vastarintaa. Muistot ja tunteet ovat vahvempia kuin missään muualla.
Vaeltaja ei pääse käsiksi kaikkiin Melanien muistoihin- muistoihin, joita Etsijä tarvitsee napatakseen viimeisetkin elossa olevat ihmiset. Melanie saa muistoillaan Vaeltajankin rakastamaan veljeään ja Jaredia, eikä Vaeltaja enää erota omia tunteitaan ruumiinsa tunteista. Vaeltaja lähtee aavikolle etsimään ihmisiä, jotka todennäköisesti haluavat hänelle vain pahaa. Mutta hänen on löydetävä ihmiset, joista on hänelle todella rakkaita.

"Meille molemmille oli liikaa nähdä hänet täällä nyt, kun olimme jo hyväksyneet ettemme näkisi häntä koskaan enää, uskoneet menettäneemme hänet ikuisiksi ajoiksi. Minä kivetyin, enkä kyennyt reagoimaan. Olisin halunnut katsoa Jeb-setään ymmärtääkseni sydäntäsärkevän vastauksen, jonka hän oli aavikolla antanut, mutta silmät eivät suostuneet liikkumaan. Tuijotin Jaredin kasvoja käsittämättä mitään. Melanie reagoi toisin..."

Mielipide:

Vieras on todella upea teos. Minä harvemmin luen scifiä, en yleensä pidä avaruusolennoista. Tässä kirjassa kuitenkin pääasiassa on rakkaus, mikä tekeekin siitä niin loistavan. Mielikuvituksellinen, jännittävä, kaunis. Pidän kirjassa oikeastaan kaikesta.
Elokuva sitten.. Oli suuri pettymys. Näyttelijät (etenkin Melanie/Vaeltajan) olivat tönkköjä, eivät lainkaan luontevia. Suuria tunteita ei oltu saatu mukaan. Toki kirja on aika pitkä ja siinä tapahtuu paljon, joten on varmasti ollut vaikea yrittää mahduttaa kaikki olennainen mukaan. Etsijä ei ollut lainkaan samanlainen kuin kirjassa, ihmisten suhtautuminen Vaeltajaan ei ollut yhtä vihamielistä kuin kirjassa.
Olen kyllä lähes aina sitä mieltä, että kirja on parempi kuin elokuva. Lähes aina,kuten tässäkin tapauksessa.
Ihana, ihana, ihana kirja. Suosittelen, lukekaa!
Pisteitä 5/5!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...