maanantai 10. kesäkuuta 2019

Dekkariviikko 2019

Valtakunnallista dekkariviikkoa vietetään 10.-16.6.2019.
Tämä on siis jo kuudes järjestetty dekkariviikko.
Viikon aikana kirjakaupat nostavat esille uutuuksia, sekä pokkareiksi ehtineitä suosikkeja.

Minä en ehdi tällä viikolla (ainakaan luultavasti) lukemaan dekkareita, sillä kirjastosta on lainassa muutamia muita jotka haluan ehtiä lukea ennen palautusta.

Pohjoisen lukuhaasteen ensimmäinen lisähaaste onkin sopivasti Dekkarihaaste. 
Lisähaaste on julkaistu jo huhtikuussa, mutta viimeistään nyt siihen kannattaa tarttua jos haaste kiinnostaa ;) Aikaa haasteen suorittamiseen on tosin vuoden loppuun asti, joten kiirettä ei ole. Dekkarihaasteessa on 9 kohtaa, tässä niistä muutama:
-Dekkari, josta on tehty tv-sarja
-Tieteis- tai fantasiadekkari
-Dekkari, jonka kannessa on ruusu, eläin tai kulkuneuvo
-Dekkari, jonka tapahtumiin liittyy meri tai järvi

Tässäpä muuten listattuna (ja linkitettynä arvosteluihin) muutamia lempparidekkareitani:
(Ja tässä linkki kaikkiin dekkariarvosteluihini)

- Camilla Läckbergin Fjällbacka- sarja
Huomasin itseasiassa, että minulla on arvostelu vain Majakanvartijasta vaikka olen lukenut kaikki sitä aiemmatkin osat ja hyllystäkin löytyy aika moni :) Sarja on kuitenkin 5/5!!
-Tess Gerritsenin sarja kertoo etsivä Jane Rizzolista sekä kuolinsyyntutkija Maura Islesistä. Jännittäviä rikoksia ja vahvoja naishahmoja. Tykkään! Nämäkin löytyvät melkein kaikki omasta hyllystä. 
- Belinda Bauerin nummille sijoittuvat dekkarit ovat myös mainioita. Huomasin, että tässä keväällä on tulossa myös uutta Baueria ja edellinenkin uutuus taitaa olla minulla vielä lukematta. Näitä on siis odotettavissa :)
- Kathy Reichs on kirjoittanut myös vahvasta naispäähenkilöstä, Temperance Brennanista, joka on oikeusantropologi ("luututkija"). Tästä on tehty myös tv-sarja Bones, joka on katsomisen arvoinen :)


Must Read- listallani on myös Lars Keplerin dekkareita jonossa, kuvan kaksi teosta odottavat omassa hyllyssä. Todella monen kehumia!


Jos tykkää historiasta sekä dekkareista, suosittelen Taina Parikan Varkaus Vaskitehtaassa sekä Kalkki kadoksissa- kirjoja. Lyhyitä ja näppäriä murhattomia rikoskirjoja.

Toinen hyvä historiallisten dekkareiden sarja on C.J. Sansomin 1500- luvulle sijoittuva Matthew Shardlakesta kertovat kirjat. Olen itse lukenut kaksi ensimmäistä osaa, muut ovat vielä jonossa :)

Mitkä ovat teidän suosikkejanne? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...