torstai 20. elokuuta 2020

Maan tytär - Katja Törmänen

 Like kustannus 2020
Sivuja 410
Kirjasto

"Aslaug oli kuvitellut Vehrytsaarelle saapumisen moneen kertaan. Miten he rantautuisivat jyrkkäseinäisten kallioiden rajaamaan poukamaan, jota Hjarnar oli hänelle kuvaillut, kivien kolinan veneen kokan alla kun he vetäisivät sitä maihin, alkukesän loputtoman auringonpaisteen saaren yllä. Miten he astuisivat kivisten talojen reunustamalle aukealle Hyljekylässä, miten Hjarnar puhuisi vakuuttavasti ja ystävällisesti oudolla kielellä, jota oli matkalla Aslaugillekin opettanut."

Lyhyesti:

Kirja on jatkoa Karhun morsiamelle. 
Sekä Freydis että Aslaug ovat jättäneet vanhat kotikylänsä taakseen. Aslaug rantautuu Hjarnarin kanssa Vehrytsaarten Hyljekylään, Freydis poikansa kanssa Laaksokylään. 
Uuden kylän uusiin tapoihin tutustuminen vie aikansa, eikä oman paikan löytyminen ole mutkatonta. 
Aslaug tulee raskaaksi, eivätkä hänen enneunensa tulevasta lapsesta ole ruusuisia. 
Freydis joutuu vaikeuksiin tavattuaan metsässä vanhasta kotikylästään karkotetun miehen, joka yrittää kiristää häntä. 
Samaan aikaan vallanhimoiset miehet valmistelevat sotia, kun taas sisarukset yrittävät näkijänkykyjensä avulla pitää kaikki turvassa. 

"Se oli Karhu. Se seisoi levollisena paikoillaan, katseli heitä erottavaan laaksoon kuin olisi mittaillut maitaan, ja Freydisin henkäistessä se käänsi päätään ja, siitä Freydis oli varma, katsoi suoraan häntä, nyökäytti päätään kuin olisi tervehtinyt."

Mielipide:

Lainasin tämän kirjan kirjastosta ennen Karhun morsianta, mutta tajutessani tämän olevan jatko-osa, oli pakko lainata ensimmäinen osa ensin. 
Tämä kirja oli hieman selkeämpi kuin edeltäjänsä, koska henkilöt ja paikat olivat jo ennestään tuttuja. Silti kirjassa oli melkoisen pitkiä lauseita, joita olisi voinut pätkiä lyhyemmiksi tekstin selkeyttämiseksi. 
Minulle jäi myös olo, että Aslaug tai Freydis eivät juurikaan kehittyneet kirjan aikana, vaan jäivät edelleen aika persoonattomiksi. 
Tässä kirjassa kuitenkin tapahtui enemmän ja sama, utuinen tunnelma kulki läpi kirjan, joten tykkäsin. 
Omalla tavallaan tämä on oikein kiehtova ja mystinen tarina. 

4/5

1 kommentti:

  1. Olen tosi ihastunut tähän sarjaan. Kaksoset, jotka erotettu toisistaan vahvoina ovat molemmat näkijöitä ja pystyvät auttamaan toinen toisiaan. Ihana ihana viikinkiajan kirjasarja.

    VastaaPoista

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...