sunnuntai 20. kesäkuuta 2021

The Walking Dead Neljäs ja viides kirja - Robert Kirkman


 Jatkuva sarjakuva henkiinjääneiden kohtaamista kauhuista, osa neljä ja viisi
Egmont kustannus 2013 & 2014
Suomentanut Antti Koivumäki
Kirjasto

Lyhyesti:

Neljännessä kirjassa porukka elelee edelleen vankilassa, Lorin synnytys lähestyy, vietetään häitä ja odotellaan vaeltajia pahempaakin vihollista saapuvaksi, 
Woodburyn kenraali vaalii varmasti kostotoimia, mutta milloin hän iskee ja miten?
Vankila ei tunnukaan enää niin turvalliselta ja porukka joutuukin miettimään, onko vaarallisempaa kulkea ympäriinsä ja kohdata zombeja kuin yrittää puolustaa "kotia" ihmisiltä, jotka haluavat sen viedä...

Viidennessä kirjassa vankila on menetetty, samoin useita ihmishenkiä. 
Rick ja Carl matkaavat kahden, eikä Rick ole kovin hyvässä kunnossa. Carl joutuu pelkäämään ja ottamaan paljon vastuuta. Onneksi he törmäävät pian tuttuihin ja he suuntaavat Herhelin vanhalle maatilalle, joka vaikuttaa suht turvalliselta. 
Paikalle saapuu kuitenkin erikoinen kolmikko, jolla on uskomaton tarina - yksi miehistä on tiedemies, joka tietää kuinka kaikki sai alkunsa ja kuinka tämä sotku voidaan selvittää. Hänen on vain päästävä Washingtoniin. Rick ystävineen liittyy seurueeseen ja matkalla he poimivat mukaan aseiden lisäksi vielä yhden tutun menneisyydestä. 

Mielipide:

Vankilaseikkailu ja taistelu Woodburyn kanssa alkoivat jo hieman kyllästyttää, joten viidennessä kirjassa oli mukavaa vaihtelua. Uusien tyyppien ilmestyminen jännittää aina. 
Abraham ja Eugene ovat tv- sarjassa minulle mieluisia hahmoja ja tässä sarjakuvassa he olivat aika samanlaisia, mikä oli positiivinen asia. Muutenkin kaikki ärsyttävät hahmot ovat nyt kuolleet pois, ja oma suosikkiporukkani alkaa olla jäljellä. 
Paljon ihmisiä tässä kyllä kuolee, osa aika yllättävälläkin tavalla. Ja moni asia menee muutenkin todella erilailla tv- sarjaan verrattuna. Osasta tykkään, osasta en. Mutta ei tunnu liikaa toistolta, kun vaihtelua kuitenkin riittää. 
Edelleen oikein viihdyttävä ja aion vielä jatkaa sarjan parissa. 

4/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...