lauantai 17. heinäkuuta 2021

The Walking Dead Kuudes ja Seitsemäs kirja - Robert Kirkman


Jatkuva sarjakuva henkiinjääneiden kohtaamista kauhuista, osat kuusi ja seitsemän
 Egmont kustannus 2015
Suomentanut Antti Koivumäki
Kirjasto

Lyhyesti:

Kuudennessa kirjassa ollaan tien päällä, mutta Andrea alkaa epäillä että heitä seurataan. 
Porukkaan saadaan mukaan pappi Gabriel, joka lupaa johdattaa Rickin ryhmän omalle kirkolleen suojaan. Kirkon luona Dale kuitenkin napataan, eivätkä syynä ole zombit. Tietääkö Gabriel asiasta enempää? 
Selviää myös, ettei Eugene olekaan mitä on väittänyt olevansa. 
Ryhmä saa huomata, että on olemassa jotain vieläkin hirvittävämpää kuin kävelevät kuolleet. Kuinka pitkälle ihmiset ovat valmiita menemään selvitäkseen hengissä?
Kirjan lopussa he kohtaavat vielä uuden ihmisen, joka lupaa johdattaa heidät yhteisöön, jonka suojana on muurit. Onko se liian hyvää ollakseen totta?

Seitsemännessä kirjassa ryhmä on asettunut asumaan Alexandriaan. Yhteisön johtaja Douglas auttaa jokaista löytämään itselleen sopivan työn. Rick ei ole kaikesta samaa mieltä Douglasin kanssa ja saakin aikaan muutoksia. Hän joutuu myös riitoihin erään miehen kanssa, jonka epäilee pahoinpitelevän omaa perhettään. 
Yhteisöön kuitenkin hyökätään ihmisten toimesta ja siitä aiheutunut meteli houkuttelee paikalle jättilauman zombeja. Aidat eivät kestä ja kulkijat pääsevät kaupunkiin. Carl loukkaantuu vakavasti ja muitakin ihmishenkiä menetetään. 

Mielipide:

Nyt sattuu ja tapahtuu kaikenlaista vauhdilla. 
Sarjakuvat tuli luettua yhdessä hujauksessa, niin koukussa olen. 
Välillä Rickin väkivaltaisuus ja riehuminen tympii, mutta sellainenpa hän on. Abraham ja hyvä tyyppi, samoin Glenn ja Aaron. Odotan yhä, milloin joku putkahtaisi esiin Rickin tyttären kanssa (kuten tv- sarjassa), mutta niin ei taida sarjakuvissa käydä. Jännityksellä myös odotan muita yhteisöjä (Ezekieliä) sekä Negania. Harmillista vain, ettei Outi- kirjastoista ainakaan löydy enempää osia suomennettuna. Täytyy varmaan jatkaa englanniksi, niitä onneksi löytyy. 
Viihdyttävä sarjakuva!

4/5


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...