keskiviikko 20. helmikuuta 2019

Herra Hakkaraisen tarinat - Mauri Kunnas

Helmet 2019 lukuhaaste kohta 13: kotimainen lasten/nuortenkirja.

4v tyttäreni on hurahtanut Mauri Kunnaksen kirjoihin - ja ihan syystä. Niissä on hauskoja tarinoita ja paljon katseltavaa.

Herra Hakkaraisen tarinat sisältää 3 eri tarinaa, jotka luonnollisesti kertovat Herra Hakkaraisesta, kaupungin kuuluisimmasa unissakävelijästä.

Hyvää yötä, herra Hakkarainen: unissakävelijä auttaa kaupungin asukkaita tietämättään milloin missäkin asiassa. Hän mm. saa moottoripyöräjengit sopuun, saa kiinni lusikkavarkaan ja laittaa suttaaja Törky-Tanen vastuuseen sotkuistaan. Hakkaraisen mukana on toki hänen uskollinen lemmikkinsä Masa Marsu.

Herra Hakkaraisen 7 ihmetta: Hakkarainen voittaa arvonnassa matkan seitsemään ihmeelliseen kohteeseen ympäri maata - eikä edes muista osallistuneensa koko kilpailuun. Hakkarainen pääsee näkemään mm  Egyptin pyramidit, Kiinan muurin ja Pääsiäissaaret - eikä selviä mistään matkakohteesta kommelluksitta.

Herra Hakkarainen harrastaa: Herra Hakkarainen on aamulla herätessään aina ihan väsynyt. Kaupunkilaiset ehdotavat hänelle harrastuksia, jotka voisivat auttaa häntä nukkumaan paremmin. Väsynyt Hakkarainen ei päiväsaikaan jaksa, mutta öisin meno alkaa olla villiä... Ei ihme, että häntä väsyttää.

Näissä riittää hauskuutta myös aikuiselle lukijalle ja vaikka meilläkin tätä on luettu lähes joka ilta joulusta asti, niin aina löytyy uutta katseltavaa ja juteltavaa.
4/5!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...