tiistai 12. helmikuuta 2019

Onnen tunti - Anna-Leena Härkönen

Pohjoinen lukuhaaste kohta 10: Kirja kirjailijalta, jolla on samat nimikirjaimet kuin minulla. (A.H)
Helmet 2019 lukuhaaste kohta 14: Kirjailijan sukunimi alkaa samalla kirjaimella kuin oma sukunimeni.

Otava 2011
Sivumäärä 287

Lyhyesti:

Tuula elää hyvää elämää 10-vuotiaan poikansa Roopen ja uuden miehensä Harrin kanssa. Hän on töissä ompelimossa ja kaikki on mallillaan. Sitten Tuulan silmille alkaa hyppiä juttuja lasten kaltoinkohteluista ja huostaanotoista ja ajatus sijaislapsesta alkaa houkuttaa.
Harri ja ystävät yrittävät jarrutella, mutta ajatus vain tuntuu Tuulasta oikealta. Lopulta heille saapuu kaksi lasta, Luke 8v ja Venni 5v.
Tuulan oma vaikea lapsuus alkoholistiäidin kanssa vaivaa mieltä, mutta samalla siitä on apua lasten tukemisessa.

"Tänään he tulevat. Olemme hankkineet Roopen huoneeseen kaksi uutta sänkyä. Kodin pitää näyttää valmiilta Venniä ja Lukea varten. He eivät saa ajatella, että tämä on joku koe. Että jos kaikki ei suju hyvin, suunnitemat perutaan. He muuttavat tänne, vaikka tämä vierailu sujuisi miten sattuu."

Mielipide:

Tässäpä kirja, jonka olisi toivonut vielä jatkuvan.
Ihanan rehellinen kuvaus äitiydestä, sen haasteista ja sen herättämistä tunteista. Koskettava kertomus lapsista, joiden lapsuus ei suju niinkuin pitäisi. Toiveikas kuitenkin.
Vennin ja Luken elämästä olisi halunnut lukea enemmän, tietää enemmän. Kuinka heidän lopulta käy? Entä heidän äitinsä? Ja kuinka Tuula kestää vanhemmuuden paineet?

Härkönen on minulle tuttu kirjailija entuudestaan. Pidän hänen teoksistaan ja tavasta kirjoittaa asiat suoraan. Jatkossa luen varmasti lisää hänen kirjojaan :)

Onnen tunti 4/5 pistettä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...