perjantai 8. helmikuuta 2019

Yön kentät - Pirjo Hassinen

Pohjoinen lukuhaaste kohta 1 : Kirja joka on julkaistu syntymävuotenani (eli 1992).
Helmet 2019 lukuhaaste kohta 25: kirja kirjailijalta, jonka tuotantoa en ole ennen lukenut.

Otava 1992
Sivuja 221

Lyhyesti:

Heikki - Annen veli ja Kristan aviomies- tekee itsemurhan. Anne ja Krista lähentyvät yrittäessään etsiä avainta miehen äärimmäiselle teolle. Krista purkaa suruaan vieraisiin miehiin, Annen suru on erilaista - onhan hän tuntenut Heikin aina.

"Noin käy Heikillekin" Anne ajatteli, eikä se tuntunut oikein miltään. Totta kai noin kävi, niin omalle veljelle kuin muillekin kuolleille. Anne ajatteli, että Krista olisi puhjennut yhä lohduttomampaan itkuun kun sen kaiken olisi sanonut ääneen. Krista, joka inhosi yli kaiken pahenemista, pilaantumista ja mätänemistä."

Mielipide:

Yön kentät ei kuulu siihen tyylilajiin, jota yleensä tykkään lukea. Kirjassa ei ollut mitään isompaa juonikuviota, vaan se oli enemmänkin naisten pohdiskelua ja vastausten etsimistä.
Tarina hyppi nykyisen ja menneen välillä, välillä Krista kertoi, välillä Anne. Minusta se oli hieman sekavaa.
En myöskään saanut kiinni surusta ja menetyksestä, jonka piti olla hyvin käsinkosketeltavaa tässä kirjassa. Minulle jäi Annesta aika välinpitämätön kuva ja Krista... No, Krista oli intohimoinen ihminen ja haki lohtua muilta.
2/5

2 kommenttia:

  1. Pirjo Hassisen kirjat eivät ole minulle lainkaan tuttuja, vaikkakin niitä paljon luetaan. - Kiva kun löysin blogisi, löysin sen kotimaisten kirjablogien kautta. Mukava saada uusia blogikavereita.
    Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...