tiistai 30. kesäkuuta 2020

Kesäkuussa luetut:

Kesäkuu, lomakuu, palautti lukuinnon ja -tahdin. Loistavia kirjoja on tullut luettua tämän kuun aikana ja uusi hieno pino odottaa lukemistaan. 

Kesäkuun kirjoista 3/8 oli naiskirjalijoiden kirjoittamia, 4/8 kotimaisia ja 2/8 äänikirjoja. 

Kesäkuun keskiarvo oli tasan 4. 
Suurimman vaikutuksen teki Nyiszlin Mengelen patologina Auschwitzissa, mutta muutoin lukukokemuksena paras oli Malermanin Punainen piano. Kuusenoksan Prinssi jolla ei ollut sydäntä osoittautui lupaavan alun jälkeen pettymykseksi. 


Heinäkuu?
Lomailu jatkuu ja kirjapinot kasvaa. Olen aiemmin ollut tyyppi, joka vaeltaa kirjaston hyllyjen välissä ja napsii sieltä itselleen kirjat. Nyt koronan aikana tuli tutustuttua varausjärjestelmään ja viime aikoina olenkin hamstrannut sitä kautta itselleni lukemista. Välillä on ikävä hyllyjen välissä seikkailua, mutta nyt saan käsiini ainakin ne kirjat, jotka ihan oikeasti haluan lukea (toivottavasti vain ehdin lukea kaiken) :D 
Kesken siis kirjana Kate Mortonin Kellontekijän tytär ja äänikirjana Agnes  Martin-Lugandin Onnelliset ihmiset lukevat ja juovat kahvia. 

1 kommentti:

  1. Löysin listastasi kirjavinkin: tuon Mengele-kirjan. En ole huomannutkaan tuon kirjan ilmestymistä. Noista muista olen lukenut vain Sielujen saaren.

    VastaaPoista

Kellontekijän tytär - Kate Morton

Englanninkielinen alkuteos 2018 The Clockmaker's Daughter Otava 2019 Suomentanut Hilkka Pekkanen ja Tuukka Pekkanen Sivumäärä 556 Kirjas...