lauantai 7. maaliskuuta 2020

Caraval - Stephanie Garber

Englanninkielinen alkuteos 2017 Caraval
WSOY 2017
Suomentanut Kaisa Kattelus
Sivuja 359
Kirjasto

"Hyvä herra Caraval- mestari,
minun nimeni on Scarlett, mutta kirjoitan tämän kirjeen sisareni Donatellan puolesta. Tellalla on kohta syntymäpäivä, ja hän haluaisi kovasti nähdä teidät ja teidän Caraval- esiintyjänne. Hänen syntymäpäivänsä on kasvukauden 37. päivänä, ja siitä tulisi kaikkien aikojen paras syntymäpäivä, jos te tulisitte."


Lyhyesti:

Scarlett ja hänen sisarensa Donatella asuvat Trisdan saarella, julman isänsä vallassa. Scarlett on menossa naimisiin miehen kanssa, jota ei ole koskaan tavannut, ja uskoo siten pelastavansa sekä itsensä että sisarensa.
Vähän ennen häitä hän saa kuitenkin kutsun Caravaliin, upeaan, maagiseen peliin ja esitykseen, josta hän on haaveillut hyvin kauan. Järkevä Scarlett ei haluaisi lähteä häiden vuoksi, mutta Tella ja komea merimies Julian saavat huijattua hänet mukaan.
Caravalissa Tella katoaa mystisesti ja Scarlett päättää löytää hänet. Selviää, että Caravalin johtaja, salaperäinen Legend, on siepannut Tellan ja tämänvuotisen pelin tarkoituksena on löytää hänet. Palkintona voittajalle on yksi toivomus.
Peli on vain taidokasta näytelmää, jossa on vaikeaa erottaa totuus valheesta, tavallisuus taikuudesta. Scarlett uppoutuu peliin ja sen salaperäiseen maailmaan. Ovatko he sittenkin todellisessa vaarassa vai voiko kaikki olla vain osa peliä?

"Kun olette päässeet sisään, teille annetaan arvoitus, joka teidän täytyy ratkaista. Kaikkialle peliin on kätketty vihjeitä, jotka auttavat teitä eteenpäin. Haluamme lumota teidät, mutta älkää antako lumon viedä teitä mennessään."

Mielipide:

Ihana, ihana kirja!
Upea, maaginen seikkailu. Tällaisten teosten vuoksi rakastan fantasiakirjallisuutta - näiden kautta pääsee aivan erilaisiin maailmoihin, uskomattomiin seikkailuihin, joihin uppoaa hetkessä. Minut ainakin oli lumo viedä mennessään tätä lukiessani.
Uskomattoman hienosti kehitelty ympäristö, salaperäinen peli, mihinkään ei voinut luottaa. Hitunen romantiikkaa uppoaa aina.
Tämä oli pakko ahmia hetkessä, ja aina kun kirjan joutui laskemaan käsistään, jäi se silti mieleen pyörimään. Onneksi tälle on jatkoa ja odotankin innolla seuraavaa kirjastoreissua :)
Henkilötkin olivat ihan ok, Scarlett kehittyi mukavasti loppua kohden ja Tellasta paljastui yllättäviä puolia. Dantesta olisin halunnut tietää enemmän ja olisinkin kuvitellut hänellä olevan suurempi rooli. Legend jäi vielä mysteeriksi, mutta eihän kaikkea voi ensimmäisessä osassa paljastaa.
Tykkään!
5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...