tiistai 31. maaliskuuta 2020

Maaliskuussa luetut

Maaliskuu osoittautui loistavaksi kirjakuukaudeksi.
Hiihtolomaviikko teki tehtävänsä.
Samoin Korona- virus. Itse jäin vapaasta tahdostani lomautetuksi päiväkotityöstä, jotta saan pitää omat päiväkoti-ikäiset lapseni kotona turvassa virukselta. Meidän arki ei enää koostukaan töistä ja päiväkodista, vaan omalla pihalla ulkoilusta, askarteluista, leikeistä ja lukemisesta.
Kävin muuten kirjastossa juuri ennen niiden sulkemista, mutta en älynnyt hamstrata kirjoja - ne on jo luettu. Onneksi on Storytel sekä oman hyllyn lukemattomat kirjat.

Mutta, maaliskuussa ehdin siis lukea jopa 8 kirjaa.
Kirjoista 7/8 oli naiskirjailijoiden kirjoittamia ja 2/8 kotimaisia. Äänikirjoja en saanut kuunneltua yhtään loppuun, kun työmatkat loppuivat ja autoilua ei muuten tulekaan. (Kesken siis edelleen Nora Robertsin Viimeinen taistelu). Täytyy alkaa lenkkeilemään, jotta saan sen loppuun :)
Kaikki lukemani tässä kuussa olivat äärimmäisen hyviä, mutta ehdoton suosikki oli Caraval- sarja, joka lumosi minut täysin.

Keskiarvo kirjoille oli 4,4. 

Lukitut ovet - Ruth Ware 5/5
Ei kiitos - Anna- Leena Härkönen 4/5
Äären ympärillä on kylmä muuri - Pia Ronkainen 4/5
Caraval - Stephanie Garber 5/5
Valhepeli - Ruth Ware 3/5
Ihmisruumis - Paolo Giordano 4/5
Valenda - Stephanie Garber 5/5
Finale - Stephanie Garber 5/5

Huhtikuu?

Olen lomautettuna pääsiäiseen saakka, luultavasti pidempäänkin, joten aikaa kirjoille ja lukemiselle pitäisi löytyä.
Katsoimme lasteni kanssa Viisi legendaa- nimisen elokuvan (Rise of the Guardians), josta itsekin innostuneena bongasin sen perustuvan kirjoihin. William Joyce on kirjoittanut sarjan Guardians of Childhood, johon kuuluu viisi kirjaa. Harmi, ettei näitä ole suomennettu laisinkaan. Tein siis jotain hurjaa, ja tilasin kirjat englanniksi. Olen elämäni aikana lukenut yhden englanninkielisen kirjan, joten haastanpa nyt sitten itseni lukemaan muulla kielellä kuin äidinkielelläni. Onneksi kyseessä on lasten/nuortenkirja, joten oletan lukemisen olevan suht helppoa :)
Semmoista siis tulossa ensi kuussa :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...