tiistai 24. maaliskuuta 2020

Valenda - Stephanie Garber (Caraval 2)

Englanninkielinen alkuteos 2018 Legendary
WSOY 2018
Suomentanut Kaisa Kattelus
Sivuja 376
(Kirjasto)

"Joissakin huoneissa piileskeli vuoteiden alla hirviöitä, mutta Tella oli varma, että äidin huoneessa lymysi lumous. Ilmassa väreili smaragdivaloa, aivan kuin siellä olisi kisaillut keijuja äidin ollessa poissa. Huoneessa tuoksuivat salaisista puutarhoista poimitut kukat, ja tuulettomanakin päivänä mahtavan katosvuoteen ohuet verhot leyhyivät. Katon sitriinikruunu tervehti Tellaa sointuvasti helisten, ja niinpä oli helppo kuvitella, että huone oli noiduttu portti toiseen maailmaan."

Lyhyesti:

Caraval järjestetään yleensä vain kerran vuodessa, mutta nyt edellisestä pelistä ei ole ehtinyt kulua kauaakaan. Uusi peli pelataan Valendassa, Meridiaanin keisarikunnan pääkaupungissa hallitsijan syntymäpäivän kunniaksi. Tällä kertaa peli on erilainen - se on nimittäin täyttä totta, ainakin Donatella Dragnalle.
Tella haluaa löytää vuosia sitten kadonneen äitinsä ja saadakseen lisätietoja hänen on voitettava Caraval ja paljastettava häntä auttaneelle rikolliselle salaperäisen Legendin henkilöllisyys. Tehtävä on kaikkea muuta paitsi helppo. Pakkaa sekoittavat myös murhanhimoinen kruununperijä, synkkä Dante sekä kostonhimoiset Kohtalot, jotka haluavat tulla vapautetuiksi. Lopulta Tellan harteilla onkin suuria päätöksiä ja uhrauksia, jotka voivat viedä hänen tai jonkun muun rakkaan hengen - tai tuhota Legendin ja Caravalin sekä vapauttaa jotain, jonka kuuluisi pysyä vangittuna.

"Tella väitti, ettei kaivannut rakkautta, sanoi mielellään, että rakkaus ottaa ihmiset vangiksi, hallitsee heitä, repii heidän sydämensä riekaleiksi. Mutta itse asiassa hän tiesi myös, että rakkaus parantaa ja liittää ihmisiä yhteen, ja kaipasi sitä syvällä sisimmässään enemmän kuin mitään muuta. Tella oli ottanut vastaan kortit, jotka hänelle oli jaettu, ja tehnyt niistä oman kohtalonsa, koska se oli ollut ainoa suojautumiskeino äidin lähdettyä. Mutta jos hän päättäisi hylätä korttien povaaman tulevaisuuden, hän voisi ehkä luoda itselleen toisenlaisen kohtalon. Sellaisen, missä hänen ei tarvitsisi pelätä rakkautta."

Mielipide:

Ihan mieletöntä. Rakastin sarjan ensimmäistä osaa ja rakastin tätä kakkososaa vielä enemmän!
Ihan huikeaa. Henkilöt olivat jo pääosin tuttuja, joten tarinaan sukeltaminen oli vaivatonta. Caravalin maagisuus ja salamyhkäisyys imaisi minut heti mukaansa ja tarinaa oli vain pakko ahmia eteenpäin. Pelottavat kohtalot toivat huimaa lisämakua tarinaan ja kiihkeää romantiikka ei puuttunut - tämä sopii hyvin myös aikuiselle lukijalle, sillä päähenkilöistä ei huomaa heidän olevan nuoria. Olin jotenkin kuvitellut Tellan täysi-ikäiseksi, mutta kirjan lopussa hänen mainittiin olevan vasta 16- vuotias. Olisin ollut kyllä tyytyväinen, jos ikää ei olisi mainittu, se hieman muutti suhtautumistani henkilöihin ja tarinaan.
Pidin kaikista henkilöistä ja jokainen kehittyi mukavasti. Dantesta paljastui uusia puolia, joita kaipasinkin jo ykkösosan lopussa. Tella oli mielenkiintoinen ja rohkea päähenkilö, Scarlett pyöri tässä kirjassa taustalla, mutta kuitenkin mukana ja kehittyneenä.
Pidin kirjassa kaikesta, taas. Värit, tuoksut, tunteet - kaikki välittyivät upeasti tekstistä ja jäivät kaipaamaan lisää. Hyvän kirjan loppuminen jättää tyhjän olon - nyt uuden kirjan aloittaminen on vaikeaa ja sarjan kolmas- ja viimeinen osa on vielä ulottumattomissani. Kunpa saisin sen pian hyppysiini!
Aivan ihana, en voi muuta sanoa.
5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...