maanantai 2. maaliskuuta 2020

Lukitut ovet - Ruth Ware


Englanninkielinen alkuteos 2019 The turn of the key
Otava 2020
Suomentanut Antti Saarilahti
Sivuja 351
Äänikirja Storytel
Kesto 10h 33min
Lukija Karoliina Niskanen

"3. syyskuuta 2017. Hyvä herra Wrexham. Tiedän, ettette tunne minua, mutta pyydän, olkaa kiltti ja auttakaa minua..."

Lyhyesti:

Rowan on väsynyt työhönsä Tenavatarhassa ja törmää sattumalta uskomattomaan työpakkailmoitukseen. Nelilapsinen perhe etsii lastenhoitajaa kotiinsa, edut ja palkka tuntuvat jopa liian hyviltä ollakseen totta. Rowan tarttuu tilaisuuteen ja saa paikan. Homma ei kuitenkaan ole niin helppo kuin hän oli kuvitellut. Suuri, moderni älytalo kameroineen ja hallintapaneleineen vaatii totuttelua eikä aina toimi niin kuin pitäisi. Lapset eivät tunnu hyväksyvän Rowania millään, etenkään 8- vuotias Maddie, joka järjestää tahallaan hänelle vaikeuksia. Lisäksi talolla on kummitustalon maine, jota vain vahvistavat yölliset äänet sekä oudot sattumukset.
Kirja alkaa Rowanin kirjeillä asianajajalle, hän on vankilassa syytettynä lapsen kuolemasta...

"Niin. Hänet piti viedä pois. Ei heti, mutta jonkin ajan kuluttua. Koska hän asui täällä tytön aaveen kanssa, Maddie sanoi värittömällä äänellä. Tyttö herätti hänet usein itkullaan keskellä yötä. Kuoltuaan siis. Jean kertoi meille. Joten jonkin ajan kuluttua mies lakkasi nukkumasta. Hän vain käveli edestakaisin aamuun asti. Sitten hän tuli hulluksi. Ihmisethän tulevat hulluksi, jos heitä estää nukkumasta tarpeeksi kauan. He tulevat hulluksi ja sitten he kuolevat."

Mielipide:

Tykkäsin ja paljon!
Pidin Ruth Waren Rouva Westaway on kuollut- kirjastakin, mutta tämä oli vielä parempi. Ware on loistava kuvailemaan ympäristöä ja luomaan mielenkiintoisia ja jännittäviä paikkoja. Heatherbrae House ja sen ympäristö näkyivät hyvin elävästi mielessäni ja kaikki sen kauhut jännittivät minua oikeasti. Tämä kirja meni minulla ihon alle ja harmitti todella jättää se välillä kesken. 
Loppu oli todella yllättävä ja surullinen, enkä olisi mitenkään voinut arvata sitä. Huomasin kyllä, että Rowanissa oli jotain omituista, mutta en olisi ikinä arvannut mitä se lopulta oli. 
Älytalo oli aivan loistavasti keksitty. Kummitustarina loistavasti rakennettu. 
Tällaisia kirjoja on ilo lukea/kuunnella. Lisää, kiitos! :)
5/52 kommenttia:

  1. Kiitos kirjan esittelystä. Minä en ole lukenut yhtään Ruth Warea, eli taidanpa laittaa kirjan varaukseen. Kiitos vinkistä.

    VastaaPoista
  2. Minustakin tämä oli tosi hyvä!

    VastaaPoista

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...