perjantai 3. huhtikuuta 2020

Nicholas St. North and The Battle of the Nightmare King - William Joyce

Julkaisuvuosi 2011
Atheneum Books
Sivuja 228
The Guardians- sarja osa 1
Omasta hyllystä

"The battle of the Nightmare King began on a moonlit night long ago. In the quiet town of Tangle-wood, a Small boy and his smaller sister woke with a start. Like most children (and some adults at one time or another), they were afraid of the dark. "

Lyhyesti:

Kun Painajaisten kuningas Pitch vapautuu, tarvitaan sankareita puolustamaan lapsia. Tässä sarjan ensimmäisessä osassa tapaamme velho Ombricin, nokkelan ja rohkean pikku Katherinen sekä hurjan, pahamaineisen miekkamiehen Nicholas St. Northin, joka Kuunsäteen johdattelemana saapuu auttamaan taistelussa pimeyttä vastaan.
Hänestä tulee velhon oppipoika ja hän oppii kaikkea mahdollista ja mahdotonta. Hän luo tottelevaisen Djinni- robotin, jonka avulla he lähtevät etsimään aseita, jotka katosivat Kultaisen ajan lopussa. He toivovat niiden auttavan Pitchin päihittämisessä. Pitch on kuitenkin ovela ja onnistuu valtaamaan Djinnin. Ombric ja North ovat pulassa, kunnes Katherine ja salaperäinen, aavemaista valoa hohtava Nightlight (Yövalo) saapuvat auttamaan.
He onnistuvat karkottamaan Pitchin, ainakin hetkellisesti, ja tapaavat Miehen kuussa (Kuu-Ukon). Seikkailu on vasta alkamassa...

"A strange and exciting future lay ahead for both of them. The possibilities were endless. Battles would be fought. Wonders revealed. Many journeys. Many lands. Many joys. Many sorrows. But stories all..."

Mielipide:

Olipas mielenkiintoinen kokemus lukea englanniksi. Kieli oli onneksi helppoa, joten pysyin tarinan mukana aika helposti. Ihan samalla tavalla en pysty uppoutumaan lukemaani, kuin jos lukisin suomeksi ja silloin tällöin joudun turvautumaan samakirjaan oudoissa, mutta oleellisissa sanoissa.
Kirjana, ihan hyvä. Pidän fantasiasta ja pidin kyllä tästäkin. Toki huomasi, että kyseessä oli lasten/nuorten kirja, tapahtumat etenivät nopeasti ja selkeästi.
Ideahan tässä sarjassa on mielestäni ihan loistava, kaikkien tuntemat hahmot luodaan hurjiksi suojelijoiksi ja taistelijoiksi ja heille on luotu mahtavat taustatarinat - kuinka heistä tuli sellaisia, kuin he ovat.
Voi, kunpa nämä suomennettaisiin joku päivä. Olisi ihana lukea myös suomeksi, ja tarkistaa, menikö joku asia huti :)
3/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...