torstai 23. huhtikuuta 2020

Jack Frost The End Begomes the Beginning - William Joyce

Atheneum Books 2018
Sivuja 368
The Guardians- sarja viides osa
Omasta hyllystä

"Chrismas eve was Jack's favorite day of the year. And for the last few decades or so, he had spent that day in his favorite place: his tree. Jack's tree was the oldest in Central Park. A thousand people, maybe more, walked past it daily and had done so for many years, but not one of them knew that Jackson Overland Frost was very often living inside it. "

Lyhyesti:

Tarina hyppää pitkälle eteenpäin siitä, mihin edellinen jäi. Ensimmäistä kertaa mainitaan ihan vuosiluku; vuosi 1933. Yövalo, joka tunnetaan nykyään nimellä Jack Frost tai Jackson Overland Frost, on pitkästä aikaa matkalla Pohjoisnavalle tapaamaan muita suojelijoita.
Pitch on vangittuna, mutta hänen apurinsa ovat Jackin perässä - ovat olleet jo vuosisatoja. Nyt on vihdoin aika tehdä siitä loppu.
Tässä kirjassa kerrotaan taistelusta, jossa Pitch saadaan vangiksi. Sekä siitä, kuinka Jack Frostista tuli lopulta Jack Frost. Ja kuinka lopulta paha voitetaan ja kaikki käännetään jälleen hyväksi.

"Pitch must believe I was dead so he could harm no one I loved. I had to feel nothing. Be nothing. I would become invisible. Vanished. Gone. I had taken one thing from the fort as it sank. My blue shirt, our flag. I held it tight in my hand. For a hundred years I stayed there. "

Mielipide:

Nyt on ahmittu elämäni ensimmäinen englanninkielinen sarja läpi.
Tämä viimeinen osa oli kyllä paras, jännittävämpi ja tarkempi kuin aiemmat. Jotenkin, ehkä, ei niin lapsellinen tai yksinkertainen kuin muut, vaikkakin kuitenkin lapsille ja nuorille sopiva.
Alkuun oli vaikea tottua ajatukseen, että ajassa oli menty niin paljon eteenpäin, eikä asioita selitetty heti. Tarinaa oli pakko lukea eteenpäin, jotta sain selville, mitä oli tapahtunut, milloin ja miksi.
Tykkäsin, taas. Olen kyllä lukenut paljon hyviä kirjoja viime aikoina :)
4/5


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...