maanantai 13. huhtikuuta 2020

Toothiana - Queen of the Tooth Fairy Armies - William Joyce

Julkaisuvuosi 2012
Atheneum Books
Sivuja 226
The Guardians- sarja osa 3
Omasta hyllystä

"William the absolute youngest galloped through the enchanted village of the Santoff Claussen on the back of a large Warrior Egg, a gift from E. Aster Bunnymund.
- I can't stop or I'll be scrambled! He shouted over his shoulder to his friend Fog. "


Lyhyesti:

Suojelijat saivat viime kirjassa Pitchin katoamaan ja nyt he etsivät kuumeisesti merkkejä hänestä. Vaikuttaa kuitenkin, että hän on poissa lopullisesti.
Ainoa, jota epäilyttää, on Yövalo. Hän on nähnyt Katherinen itkevän unissaan ja napatessaan yhden kyyneleen, hän näkee siinä Pitchin. Niin kauan kuin Pitch on yhdenkään lapsen painajaisissa, hän ei ole kokonaan poissa.
Pienen onnettomuuden seurauksena Katherinelta irtoaa viimeinen maitohammas. Hän kuulee tarinan Toothianasta, joka on puoliksi ihminen, puoliksi lintu. Toothiana kerää lasten hampaita ja niiden muistoja. Katherine ymmärtää, että tässä on hänen mahdollisuutensa muistaa omat vanhempansa.
Mutta Toothianan perässä tulee myös ongelmia - apinakuningas joukkoineen hyökkää Himalajalle, jossa Suojelijat ovat vierailulla. He kaappaavat Katherinen, sekä Toothianan rubiinikorun.
Selviää, että apinat ovat yhteistyössä Pitchin kanssa ja Katherine on jälleen vaarassa. On aika punoa suunnitelmia hänen pelastamisekseen...

"As the lonely years passed, Toothiana saw that the village children lost much of their innocence and some of their goodness as they grew up. She began to collect their teeth, so that, in the future, she could give them back their childhood memories and remind them of ther kindness, just as her own parents had done for her. "

Mielipide:

Tämä oli paras näistä kolmesta, mitkä olen nyt lukenut.
Käänteet käyvät entistä mielenkiintoisemmiksi ja hahmot tutummiksi. Uusia tyyppejä on mukava saada mukaan ja heidän tarinansa ovat mielenkiintoisia.
Toothianan, eli hammaskeijun, tarina oli surullinen ja hurja.
Kirja jäi hyvin jännittävään kohtaan, joten voi olla, että joudun jatkamaan sarjan neljännen osan parissa piakkoin. Tämähän käy hyvin jännittäväksi :)
3/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...