perjantai 17. huhtikuuta 2020

The Sandman and the War of Dreams - William Joyce

Atheneum Books 2013
Sivuja 222
The Guardians- sarja osa 4
Omasta hyllystä

"Time passes strangely when you are sleeping. You can close your eyes when it is night, then open them again and see morning. Yet the hours that went by seemed no longer than the drifting journey of a leaf in a soft breeze."

Lyhyesti:

Viimeisin taistelu Pitchiä ja hänen painajaisiaan vastaan ei sujunut suunnitelmien mukaan - Pitch katosi Katherine mukanaan olennon kanssa, joka tunnetaan Luontoäitinä. Suojelijat ovat huolissaan, sillä heillä ei ole aavistustakaan, mihin he ovat menneet.
Sitten he saavat apua odottamattomalta taholta - omituinen kultainen hiekka vaivuttaa heidät uneen ja he näkevät tarinan Emily Janesta, Pitchin tyttärestä. Kultaisen hiekan hallitsija, Nukkumatti, aikoo pelastaa Katherinen ja pyytää muita olemaan seuraamatta itseään.
Yövalo, joka on Katherinen paras ystävä, ei kuitenkaan voi olla toimettomana. Ikuisesta lapsuudestaan huolimatta, hän on viisas ja saa muut toimimaan toivomallaan tavalla. Nukkumatti auttaa myös Yövaloa, joka vihdoin muistaa asioita menneisyydestään.

"And though he did not speak, they Felt as though they heard him say a single whispered phrase: Time now for a dream. Then, with a wave of his little hands, the sand began to spin around them. It did not sting, nor did it get in their eyes. It Felt rather like the tickling of a soft bed sheet. Then everyone, right down to Bear, fell into a deep, restful sleep. "

Mielipide:

Mainio jatko tarinalle.
Nukkumatin tarina oli oikein hyvä. Samoin paljastui paljon uutta tietoa Pitchistä, hänen perheestään sekä Yövalosta. Yövalon kehittyminen ja kasvu olikin tässä hyvin tärkeässä osassa.
Myös Pohjola alkoi vihdoin kehittyi kunnolla Joulupukkimaiseksi (koti Pohjoisnavalle, reki jne. "Tontut" ja lahjojen teko alkoivat jo aiemmin, tosin niitä ei vielä jaeta kaikille maailman lapsille.).
Aloitin jo hieman sarjan viidettä ja viimeistä osaa, jossa tyyli tuntuu muuttuvan, eikä tarina jatkukaan siitä, mihin se tässä jää. Mielenkiinnolla odotan kyllä, mitä se tuo tullessaan, mutta nyt tuntu myös että täytyy välillä lukea muutakin :)
3/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...